Facebook like

duminică, 17 noiembrie 2013

Efectul orgasmului asupra creierului

Spre deosebire de exercitiile pentru pentru minte  precum integramele, orgasmul este benefic pentru intregul  creier nu doar  pentru anumite parti.
Profesorul Barry Komisaruk sustine ca senzatia creata de orgasm poate suprima durerea, ceea ce inseamna ca ea , printre altele ar putea fi utilizata in timpul nasterii pentru a scapa de durere. La fel ca durerea , vor putea fi tratate depresia , anxietatea si dependenta cu ajutorul acestei senzatii , daca cercetatorii valorifica mecanismul din creier care produce senzatia de placere.

.
Barry Komisaruk studiaza efectele orgasmului din 1960, primele lui teste fiind facute asupra soarecilor.
''In timpul orgasmelor se observa o crestere semnificativa a fluxului sanguin in creier, fenomenul ajuta la oxigenarea creierului. Exercitiile pentru minte precum sudoku sau integramele cresc activitatea cerebrala , insa doar in unele regiuni  pe cand senzatia orgasmului activeaza intregul creier.''  Spune Komisaruk.
O alta remarca a lui Barry Komisaruk a fost:
- '' Practic nu stim nimic despre placere. Insa este important sa intelegem modul in care creierul o produce. Care parte din creier produce o asemenea placere? Poate aceasta placere sa fie folosita in scopuri medicale?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu