Facebook like

duminică, 24 noiembrie 2013

A fost casatorit Domul Iisus cu Maria Magdalena? Are Iisus urmasi?

Am vazut si eu filmul '' Codul lui Davinci'' Si am citit mai departe despre chestia asta, si tot citind asa , m-am gandit ca merita sa va spun si voua despre ce este vorba.
Romanul ,,Codul lui Davinci'' are peste 20 de milioane de vanzari, in el este vorba cum ca Iisus ar fi avut copii cu Maria Magdalena.
Se zice ca Maria Magdalena ar fi fost cea mai iubita dintre apostoli, si ca de asemenea ea a fost si prima dintre ei, apostolul Petru nu a fost de acord cu asta, si de acolo a plecat zvonul cum ca Maria Magdalena ar fi fost prostituata. Se zice ca adevarul a fost ascuns de Leonardo Da Vinci in fresca '' Cina cea de taina'' Exista un sambure de adevar in aceasta teorie?
Acest secret a fost aparat de Biserica pana in prezent. Conform teoriei lui Brown, Sfantul Graal, adica potirul lui Iisus face referire la sange regal, ceea ce inseamna urmasii lui Iisus.
Stim ca copilul Magdalenei a avut la randul sau urmasi. Cercetatorii au descoperit ca in spatele Mona Lisei, pictat de Da Vinci  se descopera: '' Podul de peste'' '' Raul Trebbia din Bobbio'' si cifra 72. Dupa formele mainilor a pieptului si a siluetei, Mona Lisa era insarcinata atunci cand a fost pictata. Numarul 72 reprezinta la a cata generatie a lui Iisus s-a ajuns in secolul XVI si faptul ca Mona Lisa ar fi fost una dintre urmasii lui Iisus.
Mona Lisa se numea Bianca Giovanna Sforza. Ea era fata lui Ludovico il Moro, un nobil care a trait acum 500 de ani si care a controlat localitatea Bobbio.
In 1896 langa Cairo au fost descoperite 3 papirusuri, continand si Evanghelia Mariei Magdalena. Ele au fost descoperite la nord de Egipt, unde mai apoi avea sa fie gasita Evanghelia lui Toma. Aceste documente nu erau incluse in noul testament, si din ele ieseau relatari care pot fi interpretate in multe feluri. In evanghelia Mariei Magdalena , din care lipsesc anumite pagini, se vorbeste despre o disputa intre ea si Petru priviind modul de rugaciune, in care intervine apostolul Levi:
- ''Daca pe ea a iubit-o Mantuitorul mai mult decat pe noi, si i-a dezvaluit ceea ce noua nu ne-a dezvaluit, cine suntem noi sa contestam aceasta? Sa facem ce ne-a zis noua sa facem!''
Si din alte scrieri '' interzise '' reiese acelasi lucru, dar niciunde nu scrie cum ca Iisus ar fi fost casatorit cu Maria Magdalena... Sa fi fost acest fapt scris in foile care lipsesc?
Documentele nu ne spun ceea ce s-a intamplat cu Maria Magdalena dupa ce Iisus s-a ridicat la cer, ele ne spun multe despre ceilalti apostoli, dar despre ea care era atat de iubita de Iisus, nimic. Dar prin sec. al V-lea, Merovius, intemeietorul primei dinastii a regilor franci, sustinea ca se trage din Iisus, ca Magdalena fiind insarcinata, s-a refugiat pe teritoriul francilor, unde a stat pana a murit. Merovius sustinea ca are documente care atesta linia genealogica din Iisus, dar nimeni nu s-a laudat cum ca le-ar fi vazut vreodata.
Dan Brown presupune ca Da Vinci cand a pictat cina cea de taina, a pictat-o la dreapta lui Iisus pe Maria Magdalena, iar Petru cand a vazut, a facut un semn cu mana ca si cum ar fi spus: ''Iti iau gatul, tarfa'', iar fara dubiu in cealalta mana tinea un cutit. Brown atrage atentia ca Da Vinci a pictat in asa fel incat Maria Magdalena si  Iisus aveau culorile vesmintelor in '' oglinda '' formand la mijlocul lor un V, care face referire la pantecele femeii, pantecele fiind astfel condiferat Sfantul Graal.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu