Facebook like

vineri, 22 noiembrie 2013

Efectele benefice ale alcoolului

Majoritatea oamenilor consuma alcool cand sunt suparati , la distractii sau in fiecare zi fara a avea un motiv anume. Ceea ce unii nu stiu, este ca alcoolul poate avea si efecte benefice asupra organismului uman:
Consumul MODERAT de alcool imbunatateste capacitatea de invatare si memoria, asa ca, un pahar de vin pe zi ,(doar unul ) poate fi cheia spre a avea o minte limpede la o varsta inaintata.
Studiile facute, arata ca aceste efecte benefice ale alcoolului apar dupa varsta mijlocie, cu toate acestea nu toti vor simti aceste beneficii ale unei bauturi zilnice. S-a constatat ca doar 80% dintre pensionari vor simti beneficiile consumului de alcool, in timp ce pentru ceilalti 20% ele nu vor avea niciun efect.Ba chiar mai mult, pentru alte persoane, efectele alcoolului nu ar putea avea benefiicii deloc, este vorba despre acele persoane care ar putea avea efecte adverse din cauza alcoolului, cei care au in ADN-ul lor o gena, care se numeste APOE e4, o gena care intr-un fel sau altul este legata de boala Alzheimer.

Tot o stire legata de alcool ar fi aceea ca, un pahar de vin in fiecare zi te poate ajuta sa slabesti.
De curand americanii au descoperit ca francezii au dreptate, adica, un pahar de vin in fiecare zi te ajuta sa iti mentii silueta.
Un studiu facut pe o perioada de 13 ani , care a inclus 20.000 de subiecti (femei) a aratat ca cele care consumau un pahar, doua, de vin pe zi, erau mai slabe decat cele care nu consumau alcool.
Organismul uman proceseaza caloriile din alcool si le foloseste pe post de energie.
Deci daca consumi un pahar de vin , sau doua in fiecare zi , vei avea o silueta frumoasa cand vei inainta in varsta.
Nu tot alcoolul existent a fost benefic pentru subiectii studiului , ci doar vinul rosu, care a fost mai '' bland '' cu silueta decat berea sau tariile.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu