Facebook like

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

10 Mancaruri ciudate

1. Berea gelatinoasa:
- Berea perfecta ar trebui sa fie rece, amara si fara spume. Dar ce ati spune despre o bere care se mananca intinsa pe paine? Jeleul de bere este o reteta traditionala in Danemarca, o reteta care a avut foarte mare succes. Jeleul de bere se consuma cu paine sau in combinatii cu anumite fructe sau branza.


2. Supa de caine
- Supa de caine este asociata cu o mancare chinezeasca sau coreeana deoarece acolo sunt cel mai des folosite ingrediente din carne de animale. Supa de caine este o reteta californiana care s-a raspandit in Australia si chiar unele tari europene.
Carnea este feliata si servita cu o supa de legume. Este recomandat a se servi dupa ce este condimentata cu piper rosu.

3. Cocktail din sange de cobra
- Desi cobra se afla pe lista alimentelor interzise in Asia, datorita scaderii numarului lor, sangele acestora este intalnit pe piata neagra in China si Vietnam , unde este considerat un foarte bun medicament universal. De cele mai multe ori sarpele este prajit si servit alaturi de cocktail.



4. Siopao
- Siopao este o reteta tradiotionala in Hong Kong. Acest lucru nu inseamna altceva decat pisica prajita. Nu voi insista asupra modului de preparare (din motive evidente) , si voi spune doar ca mancarea este servita intr-un regim de fast food alaturi de chifle de orez fierte.




5. Oua invechite
- Century egs, sunt niste oua, de gaina sau de rata, care se mananca dupa ce au fost tinute cateva luni intr-o solutie salina. In acest timp ele vor prinde o culoare verzuie. In ciuda aspectului lor , ele sunt considerate niste delicatese.



6. Witchetty Grub
- Provine din Australia, si este numele unor larve albe , mari. Ele au gust de migdale cand sunt crude, dar cand sunt preparate pielea lor devine crocanta ca a unui pui facut la rotisor.


7. Tarantule prajite
- Chiar daca nu suna deloc apetisant , cand sunt servite cu lime si piper negru, devin o adevarata delicatesa.



8. Peste Fugu
- Este una dintre cele mai cunoscute mancaruri japoneze, in special pentru ca iti pune viata in pericol. El este foarte toxic, iar daca nu este curatat cum trebuie iti poate provoca moartea.



9. Tong zi dan
-Se mananca foarte des in China, sunt niste oua fierte, preparate in urina unor baieti tineri virgini... Nu ma intrebati, ca nu stiu DE CE...




10. Creasta cocosului
-  Provine din Europa, ea este folosita in bucataria italiana. Este un ingredient important in realizarea sosului cibreo, si este folosita de asemenea la francezi servita ca garnitura.








Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu